Скандал с един от филмите, номиниран за 'Оскар'

Както вече  съобщихме, лентата на Том Хупър  “Речта на краля”  е на път да обере  доста от наградите “Оскар”. В Щатите,  обаче, дни преди раздаването на наградите на Академията, се разрази истинс

2011-02-03 13:32:19
Скандал с един от филмите,  номиниран за 'Оскар'
Както вече  съобщихме, лентата на Том Хупър  “Речта на краля”  е на път да обере  доста от наградите “Оскар”.

В Щатите,  обаче, дни преди раздаването на наградите на Академията, се разрази истински скандал около филма с участието на  британската звезда Колин Фърт.   Според някои , филмът трябвало да бъде преработен, защото  бил наситен  с много  ругатни и  нецензурни изрази. В този си вид творбата трябва да получи рейтинг PG-13, което ще рече, че може да бъде гледан само от  лица над 13 години.

Режисьорът на филма е категоричен обаче, че няма да се съобрази с подобни искания и отказва да  подложи на редакция филма преди излъчването му.  Според Хупър, използването на звуков сигнал на време на въпросните сцени, които да прикриват тези  нецензурни изрази, ще промени  цялостното послание на  филма.

Актрисата Хелена Бонъм, пък, която изпълнява главната женска роля, е заявила, че   подобни изрази се използват   дори от 8-годишни деца.

Засега филмът за живота на крал Джордж  VI продължава да се излъчва в оригиналния си вариант. Не се знае обаче, дали думи като Fuck  и  Shit няма да се отразят на оценките на Академията, която номинира филма за 12 категории, в това число и  за “Най-добър филм”. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия