17-годишен българин ще работи за NASA

17-годишен Българин на име Валери Симеонов ще работи за NASA. Младежът е изключителен математик и физик и е получил покана да работи за възможно най-престижната длъжност в света на тези специалности. Валери е завършил средно образование на 16 г

2011-02-02 20:34:51
17-годишен българин ще работи за NASA
17-годишен Българин на име Валери Симеонов ще работи за NASA.

Младежът е изключителен математик и физик и е получил покана да работи за възможно най-престижната длъжност в света на тези специалности.

Валери е завършил средно образование на 16 години и сега кара първа година в университет. Той се опитва да вземе 2 години учение за една и учи постоянно. Сега започва работа за NASA, но не мисли да спира учението си поне докато не вземе двете години.

Валери се премества с майка си в Чикаго, САЩ, преди 11 години след като баща му продава голямо количество земя в София. Те са имали имоти в България, но са ги разпродали, защото са искали да се махнат от тук. Баща му в момента е в Зимбабве и е в програмата "Лекари без Граници", майка му се занимава с музика и композира детски песни.

Страстта на младежа към физиката и математика идват след като става трети клас. Той се влюбва в учителката си и, за да й се докаже, учи много. Освен, че се скъсва от учене, се оказва, че Валери е гений и математическите му уменив минават с пъти тези на нормалните хора.

Той учи английски, български, френски и испански езици и споделя, че му остава достатъчно време да играе на игрите си и да се вижда с приятели. Той обича и да играе футбол. Любимият му отбор е Барселона, а от българските, ПФК Левски, но няма възможност да следи мачовете. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия