Късметлии или неудачници?

Ако се огледаме около себе си, ще установим, че хората, на които винаги им върви, имат по-специално поведение и не е зле да се  поучим от тях. Психолозите смятат, че  късметът не идва от небето, а зависи от собственото ни поведение

2011-02-01 16:00:35
Късметлии или неудачници?
Ако се огледаме около себе си, ще установим, че хората, на които винаги им върви, имат по-специално поведение и не е зле да се  поучим от тях.

Психолозите смятат, че  късметът не идва от небето, а зависи от собственото ни поведение и от мислите ни.  Те дори са на мнение, че късметът може да се тренира с помощта на упражнения, подобно на мускулите.

Британският учен Ричард Вайсман провел 10-годишни изследвания на стотици късметлии и неудачници и стигнал до заключението, че  най-големите щастливци следват определена стратегия. Те забелязват и създават добри възможности, взимат верни решения, вслушват се в интуицията си и виждат всичко, което се случва с тях в положителна светлина...

Ученият  накарал неудачниците да започнат да се държат като късметлиите и само след месец 80 процента от тях вече били доволни от живота и смятали, че са хора, на които им върви.

Така професорът изработил Кодекс на щастливеца и не е зле да започнем да си го повтаряме в началото на всеки ден, за да започнем да привличаме сполуката.

1. Трябва да започнем да използваме всеки шанс за привличане на късмета - постоянно да разширяваме кръга на общуване, да поддържаме отношенията със старите приятели, да обичаме всичко ново и да не се боим от промените.

2. Важно  е да се вслушваме във вътрешния си глас и да действаме по-често  според това, което ни нашепва той.

3. Трябва да вярваме, че начинанията ни ще се увенчаят с успех и че околните винаги ще са готови да ни се притекат на помощ.

4. Трябва да се опитаме дори и неуспеха да превърнем в успех, да започнем да се учим от грешките си, както и от грешките на околните.

Научете се да ‘претегляте’ ситуацията. Преди да вземете важно решение си представете везна, на която от едната страна сте сложили решение 1, а на другата - решение 2. Накъде ще се наклони тя?

На празен лист нарисувайте първото нещо, което ви дойде наум.  Може пък точно тази рисунка да ви подскаже правилното решение?

Вслушайте се в тялото си. Може точно то да ви подскаже внезапно какво да бъде решението ви като реши да тръгне надясно, вместо наляво, например...

И най-важното - мислете положително, повтаряйте си, че нещата ще се случат - така ще привлечете късмета... Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия