Мъж включи името на жена си в списъка с терористи

Служител на британските миграционни служби включи в списъка с потенциални терористи името на жена си, за да й попречи да се прибере във Великобритания. Британецът решил за известно време да се отърве от съпругата си, като за целта използвал с

2011-01-31 22:23:18
Мъж включи името на жена си в списъка с терористи
Служител на британските миграционни служби включи в списъка с потенциални терористи името на жена си, за да й попречи да се прибере във Великобритания.

Британецът решил за известно време да се отърве от съпругата си, като за целта използвал служебното си положение и достъпа си до базата данни, в която се записват имената на всички подозрителни хора, на които им е забранено да кацат на Острова.

В резултат на това жената трябвало да прекара 3 години в Пакистан, където била на посещение при родителите си. При опита си да се върне обратно във Великобритания служителите на летището й заявили, че това няма как да стане, без обаче да й дават допълнителни обяснения.

Цялата измама лъснала, когато служителят, включил името на жена си в списъка с потенциални терористи, трябвало да получи повишение. След обстойна проверка имиграционните служби установили нарушението на британеца и той бил отстранен от работа заради злоупотреба със служебно положение. Жена му пък най-накрая получила разрешение да се прибере обратно във Великобритания.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия