Днес е най-щастливият ден в годината

Днескашният ден е най-щастливият ден в годината, твърдят британски психолози, цитирани от вестник „Дейли Мейл”. Две седмици след „ужасния понеделник”, в който хората се чувстват най-нещастни заради паричните дългове, натр

2011-01-31 21:23:43
Днес е най-щастливият ден в годината
Днескашният ден е най-щастливият ден в годината, твърдят британски психолози, цитирани от вестник „Дейли Мейл”.

Две седмици след „ужасния понеделник”, в който хората се чувстват най-нещастни заради паричните дългове, натрупани покрай Коледните празници, и липсата на достатъчно слънчева светлина през зимата, идва й „щастливият понеделник”.

Според учените комбинацията от получаването на първата заплата за годината и планирането на лятната почивка превръща днешния ден в най-щастливия в годината. Мислите за топлите летни дни и предстоящата отпуска са способни да върнат усмивката на лицето на всеки човек.

„Всички ние отиваме на работа днес с възобновени сили, развълнувани от факта, че отново са ни превели заплатата и ни предстои планирането на едно от най-приятните семейни събития през годината, а именно – лятната почивка”, коментира за вестник „Дейли Мейл” д-р Дейвид Холмс – психолог от университета в Манчестър.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия