Отчаяние и стрес = срината имунна система

Лошото студено време никак не  допринася за доброто ни настроение. Светът ни се струва мрачен и неуютен, да не говорим, че ни гонят и куп настинки и вируси. Ние пък ги приемаме като нещо нормално, с което не можем да се борим.  Последни

2011-01-28 21:39:03
Отчаяние и стрес = срината имунна система
Лошото студено време никак не  допринася за доброто ни настроение. Светът ни се струва мрачен и неуютен, да не говорим, че ни гонят и куп настинки и вируси. Ние пък ги приемаме като нещо нормално, с което не можем да се борим.  Последните изследвания,  обаче,  показват, че  болестите започват именно от главата ни.

Специалистите са установили, че лошото настроение и неприятностите, както и стресовите ситуации се отразяват на здравословното ни състояние.  Ако имаме добро настроение,  то имунните клетки са в по-голямо количество и защитават организма.

Биолозите, а и психолозите смятат, че можем сами да  програмираме защитните си сили , като използваме силата на мисълта.  Според специалистите, постоянното повтаряне и внушение, че сте здрави и, че ще се преборите с инфекциите, може да активизира имунната система.

Лекари и до днес пък спорят за лечението на настинка със … студ.  Студът е добро профилактично средство.  Отвреме навреме трябва  за кратко, само за няколко минути,  да се излиза на студа само по тениска. Студът стимулира имунните клетки. Много полезни са и  продължителните разходки в студено време, но добре облечени.  Организмът реагира на студа с повишено кръвообращение  и така се активизират защитните  му сили.

Естествено, за да се предпазим от инфекциите, не е достатъчно само доброто настроение и положителните емоции.  В този период  много важно е правилното хранене. Имунните клетки се нуждаят и   от витамин С, който се съдържа  в много големи количества в цитрусовите плодове и кивито. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия