Полицията по цял свят признава, че борбата с хакерите е изтощителна

Полицията по цял свят признва, че е много трудно да се бори с хакерите, защото дори да се задържат 100 души, 100 се появяват на тяхно място. Хакерството е наистина доста лошо нещо въпреки че всеки се възползва от него. Ако ние станем обаче жертва

2011-01-28 20:21:42
Полицията по цял свят признава, че борбата с хакерите е изтощителна
Полицията по цял свят признва, че е много трудно да се бори с хакерите, защото дори да се задържат 100 души, 100 се появяват на тяхно място.

Хакерството е наистина доста лошо нещо въпреки че всеки се възползва от него. Ако ние станем обаче жертва на хакер, няма да мислим така. Всеки се радва на игрите и филмите, дори програмите в торент тракерите, но ако ние имаме фирма за подобни неща и бъдем хакнати, няма да сме никак щастливи.

Проблемът на полицията по света не е конкретно и само с хакерите на игри, а с тези на кредитни карти и подобни. Най-честите жертви са хората, използвали кредитните и дебитните си карти, след което са уеб страниците PayPal, MasterCard и Amazon.

Всеки имащ информация в тези сайтове е добре всяка седмица или поне на месец да си сменя паролата. Това поне ще забави хакерите до толкова, че да може да бъде отрязана връзката със сървъра. Това разбира се не е 100% защита, но е по-добре от нищо. Най-големият проблем е, че хакерите са сегашни или бивши работници на фирмите и знаят тайни за тях.

Когато слагате дебитната си карта в банкомата, гледайте дали има затруднение с влизането й, ако е така, веднага си извадете картата и отидете на друг банкомат, възможно е трудното й вкарване да е, защото е прикачено устройство за копиране на данни. Може просто входът за картата да е мръсен, но по-добре да сте внимателни отколкото да ви вземат заплатата. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия