За прошката и изневярата...

Половината от мъжете са склонни да простят на приятелката си, ако разберат, че тя им е изневерила с друга жена, сочат резултатите от последни проучвания. По съвсем различен начин обаче стоят нещата, когато става въпрос за изневяра на мъж с друг пр

2011-01-28 15:43:23
За прошката и изневярата...
Половината от мъжете са склонни да простят на приятелката си, ако разберат, че тя им е изневерила с друга жена, сочат резултатите от последни проучвания. По съвсем различен начин обаче стоят нещата, когато става въпрос за изневяра на мъж с друг представител на силния пол.

Учени от университета в град Остин, Тексас, анкетирали 718 студенти, имащи сериозна връзка, за това как биха реагирали, ако разберат, че гаджето им им изневерява.

Оказало се, че повече от 50% от мъжете са склонни да простят на приятелката си, ако разберат, че тя е преспала с друга жена. 22% пък са тези, които биха простили и изневяра с мъж.

При жените обаче нещата се оказали малко по-различни. Едва 28% от анкетираните твърдят, че биха останали с приятеля си, ако разберат, че той е имал гей-афера. 21% пък са тези, които биха простили изневяра с друга представителка на нежния пол.

Специалистите обясняват резултатите от проучването си с естествените инстинктите, свързани с ревността, които се проявяват по различен начин при мъжете и жените.

Изключителната толерантност на представителите на силния пол към изневярата на нежната им половинка с друга жена според учените пък се дължи на факта, че всеки мъж вижда в това възможността да бъде с повече от една жена – желание, което много представители на силния пол споделят.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия