Ще се доучва ли през пролетта или лятото заради грипа?

Общият брой на областите, в които грипната епидемия е вече обявена са 15. Болните непрекъснато се увеличават, затова училищата са принудени да затворят врати и да бъде обявена грипна ваканция.  Децата няма да ходят на училище до следващия вт

2011-01-25 14:51:26
Ще  се доучва ли през пролетта или лятото заради грипа?
Общият брой на областите, в които грипната епидемия е вече обявена са 15. Болните непрекъснато се увеличават, затова училищата са принудени да затворят врати и да бъде обявена грипна ваканция.  Децата няма да ходят на училище до следващия вторник включително.  Най-вероятно пикът на епидемията ще бъде достигнат през следващите две седмици.    

Работна група  от МОМН предлага заради грипната ваканция част от уроците на децата  да бъдат орязани.  Обсъжда се и вариант изгубените дни да се доучват през пролетната или лятната ваканция.  Според министър Игнатов обаче, най-добре е  училищата сами да  преценят колко от материала може да се съкрати, без това да има негативни последици върху знанията на децата. Експерти от МОМН пък ще се произнесат по кои предмети може да има съкращения и в каква степен.  

Различните варианти се  обсъждат, но още не се знае какво ще е решението на министър Игнатов. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия