Състоянието на очите говори за болестите, които имаме

Очите са едни от най-сложните органи на човешкото тяло и често са наричани "огледало на душата". Те могат да ни подскажат и от какви болести страдаме, които скрито са развиват в организма ни. Ако имате ечемик, може би, страдате от инфекц

2011-01-24 17:13:31
Състоянието на очите говори за болестите, които имаме
Очите са едни от най-сложните органи на човешкото тяло и често са наричани "огледало на душата". Те могат да ни подскажат и от какви болести страдаме, които скрито са развиват в организма ни.

Ако имате ечемик, може би, страдате от инфекция или прекалявате с консумацията на мазна храна, която затруднява работата на жлъчката и черния дроб.

Хората, при които се развива глаукома, обикновено имат сълзящи очни ябълки и зачервени съдове на роговицата.

Ако очите ви жълтеят явно страдате от болест, свързана със сърцето, бъбреците, далака, задстомашната жлеза или черния дроб.

Малки тъмни петна под очите са показател, че имате камъни в бъбреците.

Подпухналите горни клепачи подсказват за наличието на камъни в жлъчката.

Честото мигане се среща не само при хора, които се притесняват, но и при тези, които имат проблеми с черния дроб или нервната система.

Белият цвят на вътрешната повърхност на клепачите се появява при хора, които имат анемия, която се получава от недостиг на хемоглобин и желязо в кръвта.

Проверете бъбреците си, щитовидната жлеза, сърдечно-съдовата система и нивото на глюкоза в кръвта, ако сте забелязали, че кожата под очите ви има кафяв или виолетов цвят.

Ако вътрешната повърхност на клепачите ви има червен цвят сигурно имате нарушения в кръвообращението, проблеми с половата система или разстройство в храносмилателната система. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия