Помага ли гроздето при борбата с излишните килограми?

В крайна сметка учени от Америка установиха, че гроздето помага на човек да се отърве от излишните килограми. Специалистите доказаха, че активният природен ингредиент на гроздето стимулира работата на адипонектина. А то от своя страна влияе на механи

2011-01-23 23:55:49
Помага ли гроздето при борбата с излишните килограми?
В крайна сметка учени от Америка установиха, че гроздето помага на човек да се отърве от излишните килограми. Специалистите доказаха, че активният природен ингредиент на гроздето стимулира работата на адипонектина. А то от своя страна влияе на механизма на образуване на мастните клетки в организма.

Вече има диета, при която през първите три дни човек трябва да консумира само грозде, но максимум 1.5 кг. на ден. След тези три дни гроздето заменя вечерята. Този сладък плод помага при отслабването и спомага по-лесно организмът да изхвърли шлаките. Учените са на мнение, че гроздето не вреди на хората, които страдат от диабет.

То е богато на витамин С, В и провитамин А, които укрепват нервната система, костите, ноктите, стените на кръвоносните съдове и влияят положително на зрението на човек. Калият, който се съдържа в този плод, подкрепя сърдечния мускул и отделя ненужните течности. Хубаво е гроздето да се консумира от хора, които имат високо кръвно налягане, подагра, артрит, камъни в бъбреците и/или са преживели инфаркт. Желязото, магнезият, фосфорът и калцият помагат на лечението на рахит, предпазват от анемия и спомагат за изграждането на младите зъби и кости.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия