Страдате от безсъние? Пийте "нощно мляко"

Доенето на крава нощно време лекува безсънието. Млякото, добито през нощта, може да разреши проблеми, свързани с безсънието, а от такива страдат над 1 милион души в Германия. Фирмата е разработила метод за производството на мляко, в което има 25 пъти

2011-01-22 00:11:21
Страдате от безсъние? Пийте
Доенето на крава нощно време лекува безсънието. Млякото, добито през нощта, може да разреши проблеми, свързани с безсънието, а от такива страдат над 1 милион души в Германия. Фирмата е разработила метод за производството на мляко, в което има 25 пъти повече мелатонин.

Кравите се доят, окъпани в червеникава светлина, която благоприятства техния сън и производството на мелатонин. Животните се хранят с храни, богати на люцерна. Добичетата се доят между 2 и 4 сутринта, за да дадат мляко, богато на "хормона на съня". Този хормон е доста ценен при борбата с безсънието, което е причинено от часовата разлика.

В доста европейски страни това "нощно мляко" се изписва само с рецепта, а в САЩ се продава свободно. Фирмата го е извлякла чрез замразяване на кристали, които после е пуснала в свободна продажба в аптеките. В един кристал има 9 грама "нощно мляко", което като се пие един час преди лягане, смесено с чаша краве мляко, гарантира спокоен и дълъг сън.

Продуктът се смята за хранителна добавка и това е причината в Германия да се продава без рецепта. В една кутия има 16 кристала, което струват около 25 евро. Пуснати са на пазара през април миналата година, но първоначално са се продавали само в интернет. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия