Срам ви е от снимка? Споко! Скоро ще можете да й сложите срок на годност!

Германски учен е изобретил програма на име Х-Pire, която слага специален ключ на избраната от вас снимка и след като мине срокът, който вие задавате, тя автоматично изчезва от интернет пространството независимо кой я има. Снимата, дори да бъде ко

2011-01-20 20:07:38
Срам ви е от снимка? Споко! Скоро ще можете да й сложите срок на годност!
Германски учен е изобретил програма на име Х-Pire, която слага специален ключ на избраната от вас снимка и след като мине срокът, който вие задавате, тя автоматично изчезва от интернет пространството независимо кой я има.

Снимата, дори да бъде копирана, ще бъде инкриптирата с този ключ, който ще я отстрани от всеки компютър, в който се намира. Въпреки това, операцията е лесна за заобикаляне разбира се. Примерно ако просто сложите снимката на цял екран и натиснете бутона на клавиатурата PrintScreen и отидете в Paint, поставите сниманото с бутона, ще имате въпросната снимка.

Програмата е разработена с цел ако сте поставили нещо срамно и го има някъде из интернет и не искате вече да се вижда, но не ви се занимава да го триете отвсякъде, да успеете да го премахнете. Преди да качите снимката където и да е, я минавате през програмата и така след определеното от вас време тя ще изчезне.

Разработва се нова версия на програмата, която ще може да следи къде е вашата снимка, но това е сложна процедура и още се разработва. Има и опасения, че това може да се експлоатира от хакери  и затова се работи внимателно. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия