Емил Димитров - любов, слава, самота. Защо забравихме този велик певец?

DVD-изданието на документалния филм за певеца Емил Димитров е вече факт. Месец след 70-тия рожден ден на покойната естрадна легенда над 1500 копия се намират в музикалните училища, читалища и библиотеки в страната ни. Инициативата е дело на Ивелин Ни

2011-01-20 13:59:17
Емил Димитров - любов, слава, самота. Защо забравихме този велик певец?
DVD-изданието на документалния филм за певеца Емил Димитров е вече факт. Месец след 70-тия рожден ден на покойната естрадна легенда над 1500 копия се намират в музикалните училища, читалища и библиотеки в страната ни. Инициативата е дело на Ивелин Николов, който иска да направи всичко възможно паметта на Емил Димитров да бъде запазена. Легендарният български певец е имал най-много продажби по онова време - 50 милиона плочи в Латинска Америка, Европа, Африка и Азия.

Лимитиран тираж на колекционерското издание има и в по-големите книжарници.

Емил Димитров е родом от Плевен, родителите му били артисти и взимали сина си по турнетата, на които ходили из България. Детството на певеца минава в света на театъра, сцената и чудните превъплъщения. Животът му е истинска холивудска история - бързо пробива на музикалната сцена, дълги години пее и радва почитателите си, популярен е както в България, така и в чужбина. За сметка на всичко това той губи доста приятели, среща лицемерие и го боли, когато го лъже поредния "приятел". Неговият живот е изпълнен със слава, любов и... доста самотни моменти.

Историята на популярния певец напомня историите на Далида, Дженис Джоплин, Джим Морисън.

Вижте истинската история на Емил Димитров в DVD-изданието на документалния филм за него. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия