Грипна ваканция за четири училища от област Видин

Четири училища от област Видин излизат в грипна ваканция от утре до края на седмицата, съобщиха от Регионалния инспекторат по образованието. Прекратяването на учебните занятия в чуждоезиковата гимназия „Йордан Радичков” във Видин,

2011-01-19 21:12:02
Грипна ваканция за четири училища от област Видин
Четири училища от област Видин излизат в грипна ваканция от утре до края на седмицата, съобщиха от Регионалния инспекторат по образованието.

Прекратяването на учебните занятия в чуждоезиковата гимназия „Йордан Радичков” във Видин, началното училище в Белоградчик и двете училища в Брегово се налага поради големия брой отсъстващи от учебните занятия ученици.

До момента грипна епидемия има обявена в пет общини в страната – София-област, Благоевград, Дупница, Кочериново, Петрич и Рила.

От РИОКОЗ обаче поясниха, че в отделните училища грипна ваканция може да бъде обявена само ако отсъстващите ученици са повече от 25%.

За предпазване от заразяване с върлуващия в момента грип от МЗ съветват да поддържате добра лична хигиена, да миете ръцете си често или да използвате антибактериални кърпички, да не докосвате устата или очите си с мръсни ръцете, да избягвате контакти с болни хора, както и да проветрявате често затворените помещения.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия