Индия планира да използва вълните си за безплатна енергия

Индия се е засилила да си осигури безплатна енергия с помощта на вълните. Проектът е буквално погълнат от държавата и се разработва с феноменална скорост. Реално колкото по-рано се направи това, толкова по-рано Индия ще започне да спестява десетки

2011-01-19 17:49:39
Индия планира да използва вълните си за безплатна енергия
Индия се е засилила да си осигури безплатна енергия с помощта на вълните.

Проектът е буквално погълнат от държавата и се разработва с феноменална скорост. Реално колкото по-рано се направи това, толкова по-рано Индия ще започне да спестява десетки милиони долара на месец.

Идеята е да се използва силата на вълните в залива "Къч", близо до Гуджарат и там да се построят специални устройства, които да създават енергия, използвайки движението на водата.

Индииците се целят да завършат проекта през 2013 година и по вида на напредъка им, най-вероятно ще успеят. Това е добре не само за самата държава, а и за хората живеещи в нея. Предполага се, че след като тези машини започнат действие, цената на електричеството ще намалее с поне 40%. Друг добър принос, е че над 15 000 души са назначени на работа и все още се вземат безработни и така се намалява бедността. Заплатите са с висок стандарт и се плаща от фирмата абсолютно всичко като храна, напитки , социални осигуровки, пенсионни осигуровки и прочее.

Според специалистите, очаква се само една енергийна ферма да произвежда над 50 Мега Вата, а Индия ще направи над 10 такива и плюс това тези ферми веднага ще бъдат разширени с цел да заработват над 200 Мега Вата енергия всяка. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия