Какво ще ни струва кандидатстудентската подготовка?

Тази година  цените на кандидатстудентските курсове варират от 190 до 550 лева.  По-висока е цената в частните школи, където  тя достига до 900 лева.  И тези фирми, както и университетите, се борят за всеки курсист и предлагат

2011-01-19 16:07:58
Какво ще ни струва  кандидатстудентската подготовка?
Тази година  цените на кандидатстудентските курсове варират от 190 до 550 лева.  По-висока е цената в частните школи, където  тя достига до 900 лева.  И тези фирми, както и университетите, се борят за всеки курсист и предлагат бонуси и  промоции.

Пловдивският университет засега е един от малкото , които провеждат кандидатстудентски  курсове  и по информатика.  Занятията ще започнат на 22 януари и са с продължителност 80  учебни часа.  В продължение на 90 часа пък кандидат-студентите ще се готвят по езикова култура - изпит, който  е вход за повечето специалности в  университета.  Продължителността на курса е три месеца, а таксата - 300 лева.

Бургаският свободен университет организира подготвителни курсове по български, история и за явяването на теста.  Очаква се те да започнат след началото на втория срок,  през месец февруари. Продължителността на курсовете е от 40 до 60 часа , а цените са около 200 лева. Тук пък се предлагат отстъпки за младежи, които се  запишат за повече от един курс.

Биологическият факултет при СУ предлага курсове за подготовка  за специалностите биология и медицина срещу 350 лева за 120 часа.  Най-скъп в Алма матер е курсът по литература - 550 лева за 72 часа.

Катедрата по западни езици пък подготвя за сертификатния тест DSH, който важи за всички университети в Германия.  Цената е 260 лева, а документът се взима направо от университета. Стойността на курсовете по езици е доста евтин -  той е само 190 лева.

Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия