Борба за студенти в университетите

Кандидатите  да учат висше образование намаляват всяка година.  И причината за това не е нежеланието на младите хора   да се образоват.  Това са последствията от  кризата  в началото на  прехода, когато се р

2011-01-19 14:58:17
Борба за студенти в университетите
Кандидатите  да учат висше образование намаляват всяка година.  И причината за това не е нежеланието на младите хора   да се образоват.  Това са последствията от  кризата  в началото на  прехода, когато се раждаха много малко деца.  Затова  сега и студентите са по-малко.  

Днес унивсерситетите се борят за всяка бройка. Стъпка в тази борба  е  ежемесечното провеждане на кандидат-студентски изпити.

Първенец в това отношение е УНСС. Там всеки месец се провежда  електронен тест. Той важи наравно с хартиения изпит. Кандидатите могат да се явяват  всеки месец и накрая да кандидатстват с най-добрия резултат.

Софийският университет засега е обявил само една предварителна сесия, която ще се проведе от края на месец март до края на месец април.

За първи път тази година в Югозападния университет “Неофит Рилски”  в  Благоевград
ще има две предварителни  кандидатстудентски сесии. От 1 до 8 април ще се приемат документи за участие в априлската сесия. От 30 май до  3 юни пък е записването за втората сесия.  За основната кандидатстудентска кампания документи ще е приемат от 27 юни до 5 юли и така студентите ще имат  три шанса да изкарат добра оценка.

Първите  изпити за Бургаския свободен университет ще бъдат на 19 и 20 март.  И тази година там ще може да се кандидатства с оценките от матурите по всички специалности, без право.  Втората предварителна сесия ще е на 16 и 17 април.

Предварителни изпити са обявили също Великотърновският и Тракийският университет, както и Стопанската академия в Свищов. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия