Забраняват пушенето в малките заведения

През лятото у нас  ще бъде наложена  пълна забрана за пушене  в малките заведения с площ под 50 кв. м.  Ще се наложи пушачите да задоволяват  вредния си навик на улицата.   Това бе решено вчера на среща при премие

2011-01-19 14:07:58
Забраняват пушенето в малките заведения
През лятото у нас  ще бъде наложена  пълна забрана за пушене  в малките заведения с площ под 50 кв. м.  Ще се наложи пушачите да задоволяват  вредния си навик на улицата.  

Това бе решено вчера на среща при премиера Бойко Борисов, на която присъстваха  здравният министър Стефан Константинов, шефът на здравната комисия в парламента Десислава Атанасова, представители на Министерство на икономиката, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и Браншовата асоциация на ресторантьорите.

Експертите  са на мнение, че е необходимо да се подобри здравословната среда за живот, както и да бъдат премахнати неравнопоставените условия за работа.

Оттук нататък предстои   предложението  да се разгледа  в парламентарната група на ГЕРБ, както и да се предприемат  бързи промени в Закона за здравето.

Наредбата на здравното ведомство, която действа днес, дава възможност  да собствениците на малки заведения   до 50 кв.м. сами да изберат дали в помещенията ще се пуши или не.

В много предприятия и офиси и сега  е забранено пушенето в самите сгради. На много места дори са премахнати доскорошните помещения  за пушене и служителите  набързо изпушват по някоя цигара на тераси и вътрешни дворове.

Догодина пък ще се вземе окончателно решение кога у нас ще  влезе в сила окончателната забрана  за пушене на обществени места.  Такава забрана е наложена вече в Турция, Македония, Дания, Гърция, Франция, Дания, Швеция, Италия, Англия, Норвегия  и Ирландия, както  и в някои провинции в Германия. От началото на тази година и Испания се присъедини към тези държави.     Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия