Вдигат паметник в памет на октопода Паул

Персоналът на аквариума в Оберхаузен взе решение да бъде издигнат паметник на октопода-предсказател Паул. Лятото той прогнозираше съвсем точно резултатите на Световното първенство по футбол. "Ъгълът на Паул" ще бъде отворен на 20.01.2011

2011-01-18 23:27:45
Вдигат паметник в памет на октопода Паул
Персоналът на аквариума в Оберхаузен взе решение да бъде издигнат паметник на октопода-предсказател Паул. Лятото той прогнозираше съвсем точно резултатите на Световното първенство по футбол.

"Ъгълът на Паул" ще бъде отворен на 20.01.2011 година (четвъртък). Там ще поставят скулптура на октопода, който е върху футболна топка. В средата ще има мъничко прозорче, през което човек ще може да види урната с праха на октопода. Скулптурата ще бъде висока 180 сантиметра.

Това лято октоподът Паул стана известен с верните си прогнози на резултатите от мачовете по време на Световното първенство. Паул нито веднъж не обърка резултата в мачовете, в които играеше Германия - държава, в която той живееше. Той дори позна кой ще е новият световен шампион след мача между Холандия и Испания.

Октоподът Паул си отиде от този свят на 26 октомври м.г. и аквариумът Оберхаузен си взеха нов. Засега той не показва, че има пророчески умения. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия