Любопитно състезание стартира 'Google'

Технологичната компания  ‘Google’ стартира  интересно състезание. То ще бъде   световно изложение на науката за тийнейджъри. Търсят се млади хора между 13 и 18-годишни, които да представят своите виждания и да напра

2011-01-14 22:58:15
Любопитно състезание стартира 'Google'
Технологичната компания  ‘Google’ стартира  интересно състезание. То ще бъде   световно изложение на науката за тийнейджъри. Търсят се млади хора между 13 и 18-годишни, които да представят своите виждания и да направят предложения за интересни проекти, които  са приложими днес.

Победителят в състезанието  ще получи стипендия от компанията в размер на 50 хиляди щатски долара, както и екскурзия от Галапагоските острови.

Проектите ще бъдат приемани до 4 април, а тийнейджърите ще могат да участват или сами, или на групи от по трима души.

Според условията на състезанието, участниците  трябва да запишат двуминутно видео или да изготвят презентация с максимум 20 слайда, с които да представят проектите си.

Естествено материалите ще трябва да бъдат написани на английски. От “Google’ напомнят, че ако младежите имат трудности с езика, могат да  използват  ‘’Google Translate”.

Идеите на тийнейджърите ще бъдат оценявани от комисия, която е съставена от учители.
В началото ще бъдат излъчени 60 полуфиналисти. Техните проекти ще бъдат качени  в интернет, след което за тях ще се гласува.

През месец май  пък ще бъдат  излъчени 15 финалисти, които  ще пътуват до централата на “Google” в Лос Анджелис.

Във всяка категория според възрастта ще бъде обявен по един победител - от 13-14 години, от 15-16 години, от 17-18 години. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия