Днес стартира проектът 'Свързващи класни стаи'

Днес 11.00 в  МОМН  ще  бъде подписан  меморандум за сътрудничество, с който започва изпълнението на проекта "Свързващи класни стаи". Меморандумът ще бъде подписан от министърът на образованието, младежта и науката

2011-01-13 15:22:26
Днес стартира проектът 'Свързващи класни стаи'

Днес 11.00 в  МОМН  ще  бъде подписан  меморандум за сътрудничество, с който започва изпълнението на проекта "Свързващи класни стаи". Меморандумът ще бъде подписан от министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов и директорът на Британския съвет в България Тони Бъкби.

Идеята на проекта е въвеждането на  нов начин на работа в областта на образованието. Включените в проекта ученици  ще  общуват и ще се обучават заедно с ученици от други държави по света. Те ще  правят  съвместни проекти и ще работят в групи. Тези групи пък трябва да бъдат съставени от   ученици от училища от Великобритания, от две страни от ЕС и от някоя друга държава.

Нашите ученици ще работят със свои връстници от  Великобритания, Израел, Италия и Русия. Работата по проектите ще се осъществява  с помощта на информационните технологии.

През тази година в проекта ще бъдат включени първите 10  училища и те ще бъдат от Видин и Димитровград.  През следващите две години пък ще се включат още 20  училища от други региони на България. Предвидено е  в проекта да  участват  общо 30  български училища.

Учениците включени в проекта   ще комуникират помежду си, като си обменят информация и образователни програми с помощта на  системата Life@Edu на английски език.

Проектът "Свързващи класни стаи" е  с подкрепата на образователните министерства  на  всички страни, които координират партньорската мрежа.

Днес, на подписването на меморандума в МОМН,  ще присъстват посланикът на Великобритания у нас Стийв Уилямс и Красимира Танчева – мениджър "Партньорски проекти" в Британския съвет.
Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия