Самочувствието е по-важно за младежите от секса, пиенето и парите

Постоянното подхранване на самочувствието е по-важно за днешните младежи, отколкото секса, пиенето и парите, сочат резултатите от проучване на изследователи от университета в американския щат Охайо. За да стигнат до това заключение, учените пр

2011-01-12 21:35:38
Самочувствието е по-важно за младежите от секса, пиенето и парите
Постоянното подхранване на самочувствието е по-важно за днешните младежи, отколкото секса, пиенето и парите, сочат резултатите от проучване на изследователи от университета в американския щат Охайо.

За да стигнат до това заключение, учените провели експеримент с 282 студенти на различна възраст. Всички те трябвало да оценят по петобалната система определени дейности като ядене на любимата храна, секс, получаване на пари, излизане навън с приятели, употреба на алкохол и получаване на комплимент, повдигащ самочувствието.

След обобщаването на резултатите се оказало, че най-важно за младежите е постоянното подхранване на самочувствието, а чак след него се нареждат секса, пиенето и парите.

Макар и резултатите да са неочаквани за изследователите, те са на мнението, че в съвременното общество самочувствието и самоуважението са сред едни от най-ценните качества на модерния човек.

Подходящият комплимент е способен не само да подобри самочувствието на човека от среща, но и да му вдъхне вяра в собствените сили и способности.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия