Защо съвременните мъже са по-дебели в сравнение с предшествениците си?

Съвременните представителите на мъжкия пол пълнеят по-бързо. Ако сравним един 40-годишен мъж сега с един такъв от преди 20 години, ще видим, че съвременният мъж е доста по-пълен. Повечето хора смятат, че основните причини са преяждането и липсата

2011-01-07 00:44:39
Защо съвременните мъже са по-дебели в сравнение с предшествениците си?
Съвременните представителите на мъжкия пол пълнеят по-бързо. Ако сравним един 40-годишен мъж сега с един такъв от преди 20 години, ще видим, че съвременният мъж е доста по-пълен.

Повечето хора смятат, че основните причини са преяждането и липсата на движение, но според британските учени напълняването е свързано с доста други фактори. Затлъстяването при мъжете се дължи на генетични фактори, стрес, замърсяването на околната среда, апатията. Консумацията на висококалорична и вредна храна също оказва ефект, но причината не се корени само там. Учени откриха ген, който предразполага мъжете на възраст към натрупване на излишни килограми.

Индустриалните замърсители и химическите съединения също оказват влияние върху обиколката на ханша при представителите на мъжкия пол. Липсата на движение влияе на усвояването на мазнините и захарите, което увеличава риска от затлъстяване.

За да избегне един мъж натрупването на доста излишни килограми, трябва да наблегне на консумацията на домашно приготвена нискокалорична храна. Да замени червените меса с бели, да яде по-малки порции и да спортува повече. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия