Заподозряха лешояд в шпионаж в полза на Израел

Спецслужбите по сигурността на Саудитска Арабия са задържали белоглав лешояд, обвинен в извършването на шпионаж в полза на Израел. Преди няколко дни грабливата птица се приземила в малко пустинно градче, чиито жители я предали на органите на р

2011-01-07 00:32:15
Заподозряха лешояд в шпионаж в полза на Израел
Спецслужбите по сигурността на Саудитска Арабия са задържали белоглав лешояд, обвинен в извършването на шпионаж в полза на Израел.

Преди няколко дни грабливата птица се приземила в малко пустинно градче, чиито жители я предали на органите на реда.

Те пък от своя страна установили, че лешоядът разполага с GPS предавател, носещ името на университета в Тел Авив. Това дало повод на спецслужбите на Саудитска Арабия да заподозрат лешояда в шпионаж, обслужващ целите на ционистки заговор.

Официални говорители на Израел обаче побързаха да отрекат слуховете, като заявиха, че намереното в птицата устройство служи само и единствено за проследяване на местонахождението й, както и отчитането на височината и скоростта на полета й. Получените данни пък щели да бъдат използвани за изучаване на поведението на изчезващия вид.

Израелските учени споделиха притесненията си относно съдбата на белоглавия лешояд, който е застрашен от „ужасно наказание”.

Не за първи път обаче израелската разузнавателна агенция е заподозряна в използването на животни със злонамерени цели. През декември губернаторът на египетската провинция Южен Синай изрази съмнение, че акулите, които нападнаха няколко туристи в курорта Шарм-ел-Шейх, са били пуснати именно от „Мосад”.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия