Как премина Денят за нациоанално бягство от училище?

Вчерашният ден бе обявен във Facebook, както вече писахме, като Ден за национално бягство от училище.  Учениците от долните класове влязоха масово в клас, но   част от  учещите в  по-горните предпочетоха да прекарат деня в

2011-01-04 22:03:18
Как премина  Денят за нациоанално бягство от училище?
Вчерашният ден бе обявен във Facebook, както вече писахме, като Ден за национално бягство от училище.  Учениците от долните класове влязоха масово в клас, но   част от  учещите в  по-горните предпочетоха да прекарат деня в разходка или на кафе. Най-много отсъстващи имаше в  паралелките на дванадесетокласниците.

През целия ден информациите за отсъстващи ученици бяха противоречиви.  Според  образователния инспекторат  са изчислили, че вчера от училище са отсъствали 10 процента от учениците.  Според тях броят на отсъстващите не се различавал  от  този в  първия учебен ден на 2010 година.  В следващите дни ще бъде направен анализ колко точно са били отсъстващите ученици и какви са били причините да не се явят в клас.

Училищните директори вече имат идея как да бъде увеличена зимната ваканция и те са готови да я дискутират  в работната група за ваканциите.  Увеличението обаче ще стане за сметка на лятната ваканция, която ще бъде намалена.

От асоциация “Родители” пък смятат, че  протестът е начин децата на изразят мнението си, но и да разберат, че само ентусиазмът  не е достатъчен.  Много  важно е  също така, учениците да  се научат,  че, ако отстояват дадена кауза, трябва да имат доблестта да я доведат до край и да понесат последствията... 
Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия