Младежите и цигарите

Здравни компании апелират към младежите да прекратят употребата на тютюневи изделия заради купищата проблеми, които могат да си създадат с пушенето. Учени са открили, че едни от най-ползваните марки цигари са много вредни за младите заради все още

2011-01-04 17:48:23
Младежите и цигарите
Здравни компании апелират към младежите да прекратят употребата на тютюневи изделия заради купищата проблеми, които могат да си създадат с пушенето.

Учени са открили, че едни от най-ползваните марки цигари са много вредни за младите заради все още не напълно оформилата им се имунна система и органи.

Изследвани са над 5000 младежи, които пушат тютюневи изделия и проблемите при тях само за 2-3 години пушене изглеждат като на стар пушач.

Увреждането на органите било по силно и бързо, единствената добра новина, е че възстановяването е много по-бързо при младите. Организмът на дете под 17-18 години се прочиства от една 8 сантиметрова цигара за около един месец. Ако обаче същият човек изпуши няколко цигари една след друга, прочистването няма да е толкова лесно за организма.

Може да се каже, че е малко като математическа прогресия, колкото повече пушите, толкова повече време ще ви е нужно да се излекувате. Всяка цигара замърсява и уврежда не само белите дробове, но и гърлото, зъбите, кожата, кръвта, трахеята, сливиците, носоглътката, корема, червата и дори половите органи.

Учените не могат да намерят лакарство за внезапно спиране на цигарите и затова трябва само силна ВОЛЯ и решителност от страна на пушача за прекратяване. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия