3 януари - Ден на национално бягство от училище?

Днес е първият учебен ден след коледните  и новогодишни празници. По време на протестите си миналата година, ученицие заплашваха, че масово ще бойкотират този ден и няма да се явят за училище. Децата протестираха за по-голяма ваканция и &nbs

2011-01-03 16:02:14
3 януари  -  Ден на национално бягство от училище?
Днес е първият учебен ден след коледните  и новогодишни празници. По време на протестите си миналата година, ученицие заплашваха, че масово ще бойкотират този ден и няма да се явят за училище. Децата протестираха за по-голяма ваканция и  искаха 3-ти януари да бъде обявен за неучебен. От МОМН обаче не се съобразиха с исканията на учениците и ваканцията не беше удължена. .

Затова днес ще се правят спешни справки колко от учениците са влезли в клас.  А Съюзът на училищните директори ще направи сравнение  на тези данни с данните от миналата година,  за да може да се преценят размерите на ученическия бунт.

Под лупа ще се гледат всички извинителни бележки, като за фалшиви ще има наказания.
По информация на директорите, има много ученици, които  всяка година не се явяват в клас на първия учебен ден след ваканциите  Досега извиненията на отсъствията са били с бележка от родителя и не се е  стигало до наказания. Тази година обаче, заради организирания във Facebook   бунт, за първи път може да има наказани ученици. Във Facebook ,  3 януари 2011 година е обявен за Ден на национално бягство от училище.  

Директорите ще бъдат готови с анализа на отсъствията до  6  януари. Ситуацията трябва да се използва при преговорите  за следващата зимна ваканция. Междувременно от МОМН  обявиха, че се обмисля вариант учебната година да започва то 1, а не  от 15 септември. В такъв случай, учениците е получат няколко дни ноемврийска ваканция.
Експертите обясняват, че, по принцип,  учебната година трябва да бъде 180 дни, без значение колко ваканции има.

В навечерието на протеста, във Facebook,  тийнейджъри дори  отправяха заплахи срещу тези, които смятат да се яват днес в клас.  Те дори си разменяха  идеи за извинение на отсъствията.

Днес обаче,   по  електронните медии изтекоха информации, че повечето ученици все пак са отишли  на  училище. 
Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия