Вижте някои по-интересни традиции от света при посрещането на НГ

Вижте някои по-интересни традиции при посрещането на Нова година. Всички жители на Италия си слагат червено бельо на връх Нова година, защото вярват, че то носи късмет и любов. В Неапол и Рим има още една традиция - в нощта на 31 декември хората и

2010-12-31 00:41:02
Вижте някои по-интересни традиции от света при посрещането на НГ
Вижте някои по-интересни традиции при посрещането на Нова година.

Всички жители на Италия си слагат червено бельо на връх Нова година, защото вярват, че то носи късмет и любов. В Неапол и Рим има още една традиция - в нощта на 31 декември хората изхвърлят ненужните си мебели през прозорците, за да махнат негативната енергия от домовете си.

В Германия, когато настъпи Нова година, всички седнали трябва да скочат от стола си едновременно с двата крака, колкото се може по надалеч. Това те наричат "скок в Новата година".

В Дания цяла година пазят повредените си и ненужни съдове и в новогодишната нощ ги изхвърлят през вратата. Колкото повече от тях се счупят, толкова повече приятели ще имат през Новата година.

В Япония будистките свещеници отбелязват настъпването на Нова година със 108 удара от гонг. Японците вярват, че Нова година спасява от шестте основни порока -  злоба, лекомислие, скъперничество, глупост, нерешителност и алчност.

В Уелс в 00.00 часа при първия удар на часовника, задната врата се отваря и бързо се затваря и заключва, за да може да излезе старата година и лошият късмет, който е донесла, на 12 удар се отваря входната врата, за да влезе Новата година и щастието, което ще донесе.
Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия