Както вече писахме, следващата  2011 година, според източната традиция, е Годината на Заека. Китайската Нова година започва на 3-ти февруари.

Заекът  символизира пролетта и новото начало. Затова за следващата година се предрича стабилност и край на сътресенията.  Дори се предрича, че догодина България ще излезе от кризата.

Според древните китайци пухкавелкото ще носи много късмет на всички хора, особено тези, които се занимават с интелектуален труд, изкуство и култура. Бялото животинче ще покровителства всички, които са честни и разчитат да натрупат състояние по честен начин, а не с измами.

През тази  година  трябва да се носят метални тонове, както и сребро, защото Заекът е метален елемент. . Късметът вкъщи може да се привлече  с аквамарин, топаз, кехлибар и цирконий.

Догодина не трябва да се правят основни ремонти и особено в източната част на дома.
Тъй като силата на Заека идва от изток, не бива да се подсилва влиянието му.  Ето защо в източната част на дома не  трябва да присъства вода и източници на звук, като уредби, телевизори и др. Там не трябва да има и червен цвят.      
Автор: Тони