Странните метални кълба.....

В Южна Африка, недалеч от Отосдейл, в недрата на афрканската мина “Уондърстоун” са  открити странни металически  кълба.  Според учените, тези кълба са на възраст  3 милиарда години, епоха, когато единствените  

2010-12-29 18:14:53
Странните  метални кълба.....
В Южна Африка, недалеч от Отосдейл, в недрата на афрканската мина “Уондърстоун” са  открити странни металически  кълба.  Според учените, тези кълба са на възраст  3 милиарда години, епоха, когато единствените  форми на живот на Земята са били  първите бактерии в океана и синьо-зелените водорасли.

Кълбата са леко сплескани и са опасани от три равни паралелни вдлъбнатини.  Странно нещо се случило, когато едно от тях, което било експонат в южноафриканскяи музей и поставено в прозрачна стъклена кутия, изведнъж започнало да се върти около оста си, като  за 128 дни направило пълен оборот. Всички били изумени, а учените   били принудени да признаят, че това е неразрешима загадка.

Изследователят Джон Хънд   се опитал да завърти едно от кълбата върху стъклен плот.  Така той открил, че  то е   идеално уравновесено спрямо центъра на тежестта.  Учени от НАСА обясняват, че  този ефект  не може да се достигне със съвременните технологии в земни условия. Това можело да се осъществи само в условията на нулева гравитация.  Самите кълба пък изглеждат,  като че ли са направени от  специално закалена стомана.  

Друго подобно кълбо е намерено в Украйна.  Работници копаели глина за тухли, когато изкопали странното кълбо. То имало яйцевидна форма,   а структурата му напомняла непрозрачно   стъкло с голяма здравина. Работникът, който го намерил, опитал да го счупи с чук, но без успех.  Според учените, глината, която копаели работниците,   била на около 10 милиона години, а по аналогия и кълбото е на толкова.

Украинското кълбо било  изследвано допълнително и след рентгенова снимка било установено, че то съдържа  някакви форми, а имало и кухина, която била запълнена с някакво  неизвестно вещество.

След направения анализ на ъгловите и линейни параметри на кълбото, учените стигнали до извода, че за направата му е била използвана не десетичната, а някаква друга система на изчисляване.  Когато обаче се направил анализ на плътността на  странното кълбо, данните показали, че тя е отрицателна.

Специалистите са  на мнение, че това може да се обясни само, ако кълбото е хранилище на запаси от енергия, създадена от антиматерия. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия