Вижте кои са 10-те най-хубави места за посрещане на Нова Година и може другата година да сте на едно от тях и да посрещнете празника по по-различен начин.

1. Лондноското око, Лондон  - през 2009 година близо до виенското колело в столицата на Великобритания се събраха над 1 милион души, които заедно гледаха красивите фойерверки. Атмосферата там определено е готина и всички са приятелски настроени и при желание винаги може да се заговориш с непознат човек.

2. Таймс скуеър, Ню Йорк  - най-известната сцена за Нова Година е голямото кълбо, което се спуска над Таймс скуеър. Тя се наблюдава от над 1 милион души, като се излъчва и по телевизията и там я гледа още 1 милиард зрители. Изпълненията на известни певци, красивите фойерверки и многото барове и клубове наоколо правят посрещането на Нова година едно вълнуващо изживяване.

3. Лас Вегас стрип, Лас Вегас - тази част от булевард "Лас Вегас" става само за пешеходци. Там партито определено е грандиозно и е придружено от множество пиротехника, звуково и светлинно шоу.

4. Шубия, Токио - в центъра на квартала, станцията на метрото е сърцето на празника в Токио със своето традиционно броене в полунощ. Около нея има множество барове и клубове, които са едни от любимите места на младите хора.

5. Плажът Копакабана, Рио де Жанейро - там цари карнавална атмосфера, има красиви хора, много фойерверки. За новогодишния празник се издигат няколко сцени, където танците продължават през целия ден и до сутринта на първи януари. Там има дрескод - всички посетители трябва да са облечени с бели дрехи.

6. Комплексът Сентрал уърлд, Банкок  - това е перфектното място, ако искате да видите едно истински азиатско посрещане на Новата година. Там се посреща Нова година три пъти от януари до април -  по западен, тайландски и китайски стил. Там може да види много концерти, бирарии и щандове за храна.

7. Шан-з-Елизе, Париж  - празникът там започва около 21 часа, хората идват на булеварда, като носят със себе си и алкохол. Гледката оттам определено си заслужава, целият булевард е украсен с коледна украса и се вижда Айфеловата кула, която е известна с пиротехническото шоу.

8. Пристанището на Сидни - това е един от първите градове, където посрещат Новата година, затова Сидни се старае да дава пример на останалите. Фойерверките в 00.00 часа обикновено се показват по всички телевизии в цял свят. Тази година се очаква там да празнуват над 1 милион души.

9. Бранденбургската врата, Берлин - партито е с внушителни размери и привлича над 1 милион души. Там човек може да види невероятен светлинен спектакъл, пиротехника, музика, танци, изобилие от щандове с храна и напитки. След Бранденбурската врата е "милята на купона" - най-голямата улица се превръща в открита дискотека с известни DJ, светлинни и лазерни ефекти.

10. Френчман стрийт, Ню Орлиънс - на тази улица има безброй барове и ресторанти, в които свирят виртуози. Там хората танцуват по улицата, пият много и харесват ексцентричните хора и идеи.
Автор: Ралица Солакова