Теориите на Ситчин за палеоконтакта

Захария Ситчин е изследовател и автор на много сензационни теории  за палеоконтакта. Той разработва идеята, че в древността Земята е била посещавана от пришълци от Космоса.   Ситчин е  евреин и  единственият,  който може

2010-12-27 16:59:39
Теориите на Ситчин за палеоконтакта
Захария Ситчин е изследовател и автор на много сензационни теории  за палеоконтакта. Той разработва идеята, че в древността Земята е била посещавана от пришълци от Космоса.  

Ситчин е  евреин и  единственият,  който може да разбира и разчита шумерски език. Бил дълги години водещ журналист и редактор в Израел, но понастоящем живее и пише в Ню Йорк. Неговите книги са преведени на много езици, включително и на Брайлово писмо и са били обсъждани многократно в телевизионни и радио-предавания.

Според Ситчин,   митологиите не са плод на фантазиите на древните, а хранилища на древни спомени. Той смята,  че Библията трябва да се чете така, както се чете един научно-исторически документ и, че древните цивилизации /които са по-древни и по- велики, отколкото смятаме/, са продукт на познанията, донесени на Земята от Анунаките – ‘онези, които слязоха от Небето на Земята’. Ситчин вярва, че съвременната наука ще продължи да потвърждава древните знания.

Според Ситчин обитателите на планетата Нирибу , създали човешката  раса чрез генно  инженерство по свой образ и подобие, заложили на основите на най-древната земна цивилизация и оставили многобройни следи в космогоничните предсгтави на човечеството.  Анунаките станали богове за хората, но откъде са се появили самите те?

Като старателно анализира и съпоставя древни сакрални текстове, Ситчин стига до сензационни изводи.  Според него и пришълците от планетата Нирибу са били изкуствено създадени живи организми, за което има не малко свидетелства в Библията и в древните шумерски текстове.  Божеството-прародител на анунаките Аб-решит по-късно е станал известен на Земята под името Йехова.

Според  Ситчин, именно преходът от поклонение на представители на пришълците към  религия, основана върху вярата в техния мъдър създател, се е превърнал в грандиозен тласък към стеремителния прогрес на човечеството.  
Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия