Нови условия за кандидатстване в университети на Острова

Тази година университетите във Великобритания  ще вдигнат летвата за кандидатите да учат там.  Те ще бъдат изпитвани  много сериозно и направо подлагани на кръстосан разпит, преди да се реши дали да  бъдат приети.   То

2010-12-27 15:21:12
Нови условия за кандидатстване в университети  на Острова
Тази година университетите във Великобритания  ще вдигнат летвата за кандидатите да учат там.  Те ще бъдат изпитвани  много сериозно и направо подлагани на кръстосан разпит, преди да се реши дали да  бъдат приети.  

Този начин на изпитване засега се използва за кандидатите за Оксфорд, но тенденцията е да бъде приложен и от другите университети.

При този начин на изпитване е важно кандидатите да могат да използват знанията си по няколко предмета, за достигане на даден отговор.

Засега е установено, че българите, които иначе  са доста добре подготвени, се провалят именно на този тест.  Те знаят всичко по  даден предмет, но не са в състояние да използват тези знания едновременно, за решаване на даден казус.

Тази година за последно университетите във Великобритания ще приемат срещу такси от 3200 паунда. От учебната  2012/13 година    висшите училища ще имат свободата да качват цените до три пъти.  Фондът за отпускане на заеми обаче, също ще бъде пренастроен и ще отпуска по-големи заеми за тези, на които средствата не достигат. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия