Как най-успешно да се справим с махмурлука?

По време на коледните и новогодишните празници повечето жители на България прекаляват със спиртните напитки. Затова темата относно махмурлука е доста актуална и съветите, как да се справи човек с него, са важни за повечето хора. Вижте кои са най-р

2010-12-24 01:35:12
Как най-успешно да се справим с махмурлука?
По време на коледните и новогодишните празници повечето жители на България прекаляват със спиртните напитки. Затова темата относно махмурлука е доста актуална и съветите, как да се справи човек с него, са важни за повечето хора.

Вижте кои са най-разпространените митове за справяне с махмурлука след празниците:

Ако човек приема лекарствени средства срещу махмурлук, той може да пие, колкото поиска и на другия ден ще бъде свежарка - те могат да смекчат последиците от препиването, но могат и да навредят на организма, защото в тях се съдържат аскорбинова и ацетилсалицилова киселина с различни добавки.

Ако пиете едновременно алкохол и прясно изцедени плодове, вероятността да се сдобиете с махмурлук силно се понижава - хубаво е да пиете сок от плодове на следващата сутрин, защото те ще ви помогнат при обезводняването. Най-полезен е сокът от ябълки, в него голяма част от въглехидратите са във вид на фруктоза, а тя се бори с неприятните метаболични процеси, които произтичат в организма.

За да избегнеш махмурлука, трябва да изтрезнееш, преди да заспиш  - всъщност махмурлукът се лекува най-успешно по време на сън. Етиловият алкохол маскира неприятните усещания, когато човек спре да пие, той започва да усеща болка в главата, повдига му се от храна, поти се, има учестен пулс. Затова е препоръчително, ако прекалите с алкохола, да си легнете възможно по-бързо и да спите дълго време.

Течностите, които се пият на следващия ден, трябва да са в умерени количества, защото действието на алкохола се активира  - в деня след препиването човек трябва да не посяга отново към чашката, но да пие в огромни количества вода и натурални сокове, които ще го спасят от обезводняване. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия