Иисус Христос - Бог, Богочовек или обикновен пророк? /Част втора/ + Видео

Най-сакралната реликва в световната история,  Свещеният Граал,  си остава най-голямата загадка около  живота и смъртта на Христос.   Смята се, че Граалът е символ на живота и безсмъртието, на плодородието и изобилието. &nbs

2010-12-23 19:06:37
Иисус Христос -  Бог, Богочовек или обикновен пророк? /Част втора/ + Видео
Най-сакралната реликва в световната история,  Свещеният Граал,  си остава най-голямата загадка около  живота и смъртта на Христос.  

Смята се, че Граалът е символ на живота и безсмъртието, на плодородието и изобилието.  Легендата говори, че ако човек пие от него, остава вечно млад, а греховете му биват опрощавани.  Търсенето на Свещения Граал  се тълкувало като завръщане в рая, а загубата  му - изгубването на рая,  чистотата и невинността.

Има много спорове какъв  всъщност е произходът  на Граала. Има и много хипотези.
Една от тях е, че това е чашата, от която Христос  е пил на Тайната вечеря  и,  в  която след разпъването му на кръста са събрали  кръвта на Спасителя.

Според друга версия,  Граалът е само християнски символ - символ на живота и възраждането.

Според трета -   Граалът е свързан с тайно общество, което е съхранявало съкровено знание, предавано от поколение на поколение. Всички тези хипотези обаче  не са подкрепени с никакви  доказателства.

Авторът на “Шифърът на Леонардо” , Дан Браун, пък  наложи нов поглед върху историята на Свещения Граал. Според писателя,   Иисус Христос и Мария Магдалена са били женени и са имали дете. А Свещеният Граал не съд, а символ на утробата на Мария Магдалена, носеща неговото потомство.

Дали Христос е имал потомство,  е една от загадките на християнството, но  напоследък се разпространяват версии, че неговите наследници дават началото на кралски династии в Европа. /Следва/ Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия