Китай не иска да говори на английски

За да запази чистотата на езика държавната администрация на Китай издаде инструкция, с която забранява използването на английски думи или термини във вестниците, списанията, книгите и публикациите в интернет. Това решение бе взето с оглед съхраняване

2010-12-23 16:22:45
Китай не иска да говори на английски
За да запази чистотата на езика държавната администрация на Китай издаде инструкция, с която забранява използването на английски думи или термини във вестниците, списанията, книгите и публикациите в интернет. Това решение бе взето с оглед съхраняване на културата на говорене в страната. Текстът посочва , че използването на английски думи и съкращения „се отразява негативно върху чистотата на говоримия и писмения китайски език”.

„Това нарушава езиковата и културна среда и влияе отрицателно върху обществото”, се твърди още в инструкцията. В случаите когато използването на термини и съкращения на английски или друг чужд език не може да се избегне, медиите са задължени да дадат точен превод или подробно описание на китайски. Медиите, които нарушават тази инструкция ще бъдат обект на административни санкции, чийто характер не се уточнява. Автор:

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия