Десетте най-посещавани градове в света

Всички сме любопитни и обичаме да виждаме нови неща. За много хора това дори е хоби. Едни от най-посещаваните градове са и едни от най-красивите. На десето място е Шанхай, Китай. Там се разминават около 6 милиона туриста всяка година. На девет

2010-12-20 21:49:45
Десетте най-посещавани градове в света
Всички сме любопитни и обичаме да виждаме нови неща. За много хора това дори е хоби. Едни от най-посещаваните градове са и едни от най-красивите.

На десето място е Шанхай, Китай. Там се разминават около 6 милиона туриста всяка година.

На девето място е Дубай, Обединени Арабски Емирства. Там всяка година 7 милиона души снимат величествените сгради и гледки.

На осмо място е Истанбул, Турция. Този град привлича 7.5 милиона туриста всяка година. Турция една от малкото държави на два континента.

На седмо място е Банкок, столицата на Тайланд. Този прекрасен и подреден град привлича близо 8.5 милиона посетители всяка година с хилядите си храмове и небезизвестните публични домове.

На шесто място е Ню Йорк. Това е най-гъсто населеният град в САЩ. Статуята на свободата, Бродуей и Уол Стрийт привличат много хора - малко над 8.7 милиона на година.

На пето място е Хонконг. Това е най-посещаваният китайски град с над 9 милиона туристи на година.

На четвърто място се нарежда град, който може би е не толкова известен като останалите, но е посещаван от над 9.2 милина госта всяка година, Куала-Лумпур в Малайзия.

На трето място е Сингапур. Малката островна държава привлича над 10 милиона туриста всяка година. Това е два пъти повече от населението й.

На второ място е Лондон, столицата на Англия. Той държа титлата на най-посещаван град десетки години, но бе изместен. В Лондон всяка година около 14 милиона души правят снимки на прекрасните забележителности.

На първо място е столицата на любовта, Париж, Франция. Над 16 милиона души отиват да видят този прекрасен и романтичен град всяка година. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия