Снегът става по-тежък в Европа

Учени са доказали, че плътността на снега, който вали в европейските държави, е с около 17% по плътен и съответно по-тежък. Това означава по-бавно топене и ако се заледи, по-трудно разчупване. Проблемното време коства освен нормалното движение по

2010-12-20 17:37:39
Снегът става по-тежък в Европа
Учени са доказали, че плътността на снега, който вали в европейските държави, е с около 17% по плътен и съответно по-тежък. Това означава по-бавно топене и ако се заледи, по-трудно разчупване.

Проблемното време коства освен нормалното движение по пътищата  и протичането на някои важни спортни срещи. Няколко футболни мача и други спортни събития са били отложени докато времето не се нормализира.

В източната част на Европа в районите на Сърбия, България, Македония и близките други съседни страни, положението е много по-добро. По тази причина много хора се опитват да стигнат до тези държави, за да прекарат коледните почивки на по-спокойно и дори много по евтино място.

Температурите в средна Европа са доста ниски и това предпоставя възможност за сериозни здравословни проблеми. Доста хора загинаха заради студа. Много пътища са неизползваеми, въпреки силната и постоянна намеса на общините и градовете.

За тези, които ще пътуват, съветвам да прегледат много добре, поне от няколко източника, прогнозата за времето. Препоръчват се пътувания с възможност за повече престой по различни градове и ако тръгвате с кола гледайте да сте нащрек. Ако ви се доспи, веднага намемрете къде да спрете и да починете, забавените реакции при сънливост са едни от най-честите причини за тежките катастрофи.
Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия