Маниаците на тема секс се страхуват от интимни връзки

Сексуалните маниаци се чувстват несигурни, когато става на въпрос за романтични взаимоотношения с други хора. Карен Файсландер, студентка - отличничка по психология, направила проучване, което обхванало над 600 души. Тя установила, че хората, коит

2010-12-19 23:18:26
Маниаците на тема секс се страхуват от интимни връзки
Сексуалните маниаци се чувстват несигурни, когато става на въпрос за романтични взаимоотношения с други хора.

Карен Файсландер, студентка - отличничка по психология, направила проучване, което обхванало над 600 души. Тя установила, че хората, които имат натрапчиво сексуално поведение, се чувстват неспокойни по отношение на връзките си и правят всичко възможно, за да влагат минимални емоции в тях. Студентката е на мнение, че пристрастяването към секса, което е превзело първите страници на списанията тази година след пикантните разкрития около любовния живот на Тайгър Ууудс, е комплексно състояние, което не е било изследвано в нужната дълбочина.

Терминът "сексманиак" се появява за пръв път в началото на 80-те години и е имало още 29 други термина в научната литература, които описват това състояние - хиперсексуалност, сексуална натрапчивост, разстройство на прекомерното полово желание.

Съвременния термин, който се използва най-често, е "сексуално поведение извън контрол (OOSCH)". Няма ефективно лечение и все още не се знае причината за неговата поява и начин да бъде излекувано.

Понеже хората биха отказали публично да участват в обсъждането на тази тема, проучването било направено в онлайн формат. 407 души се определили като сексуални маниаци, 214 обаче не смятат себе си за такива. В анкетата имало въпроси като "Правили ли сте кибер - секс", "Участвали ли сте в оргия", "Проституирали ли сте?", "Правили ли сте секс на публично място" и пр. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия