Какво говорят за нас малките ни мании?

Всеки човек си има малки почти незначителни  мании, но според психолозите, те доста ‘говорят’ за него. Ако всеки ден си забравяте ключовете, това означава, че се страхувате от бъдещето и не успявате да разрешавате проблемите си

2010-12-18 18:40:54
Какво говорят за  нас малките ни мании?
Всеки човек си има малки почти незначителни  мании, но според психолозите, те доста ‘говорят’ за него.

Ако всеки ден си забравяте ключовете, това означава, че се страхувате от бъдещето и не успявате да разрешавате проблемите си сами. Ето защо ви се иска да ги прехвърлите на друг.

Ако много често си  миете ръцете, това означава,  че искате да отхвърлите начина си на живот, иска ви се водата и сапунът да отмият всички огорчения, които сте натрупали през деня.

Ако гризете ноктите си, значи, че сдържате гнева  вътре в себе си, трудно общувате и вечно сте потиснати.

Навивате си косата на пръст - вие искате да постъпите по същия начин с околните - да придобиете пълна власт над тях.

Постоянно дъвчите дъвка. Това означава, че трудно взимате решения и ‘предъвквате’ нещата, за да избегнете пристъпването към действие.

Пиете ли кафе постоянно? Иска ви се често да се зареждате   с енергия, за да можете по-лесно да надвиете притеснението и страха си.

Когато седнете да се храните, солите яденето,  преди да сте го опитали? Влечението към соленото означава, независимо от вашия пол, че ви се иска да подсилите мъжките страни на характера си.  

Закъснявате за срещи? Като карате някой да ви чака, вие подсъзнателно контролирате ситуацията.

Видите ли лист, веднага започвате да драскате на него. Ако ‘картинките’ ви са в центъра на страницата, това означава, че вие сте общителни, ако са вляво -  значи, че сте притеснени за вашето бъдеще. Ако пък са вдясно, значи, че ви се иска да споделите чувствата си с околните.

Вечно подреждате нещо - това значи, че вие държите на контролирате  всичко и смятате, че ако постигнете съвършенство, животът ви ще започне да тече по мед и масло.

Ако по време на разговор, вие постоянно докосвате вашия събеседник, значи,  че  ви се струва, че хората са студени към вас и искате на всяка цена да ги привлечете към себе си.

Ако постоянно проверявате дали сте заключили  вкъщи, това значи, че вие искате да изолирате дома си от външния свят, защото сте много уязвими. 
Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия