Токио забрани продаването на насилствени порно комикси

Токио забрани продаването и даването под наем  на комиски със сексуално насилие от всякакъв вид. Тези комикси могат да се закупуват само от пълнолетни хора. Също така са забранени продажбата и пускането на анимации на същата тематика. Глобата

2010-12-15 21:49:57
Токио забрани продаването на насилствени порно комикси
Токио забрани продаването и даването под наем  на комиски със сексуално насилие от всякакъв вид. Тези комикси могат да се закупуват само от пълнолетни хора. Също така са забранени продажбата и пускането на анимации на същата тематика.

Глобата за нарушаване на закона е 300 000 японски йени, което се равнява на около 5000 лева. Глобата не е за филм, а за сцена. Така, че ако анимето има да кажем 5 сцени с изнасилване, общата глоба ще бъде 25 хиляди лева (1.5 милиона йени).

Преди тези анимации тип "Хентай" (в превод - Извратен) и комиксите бяха задължени само да цензурират половите органи на героите.

Дълго време са се преглеждали оплаквания, както от родители, така и от деца, които не мислят, че това е начинът да се запознаят със секса и като цяло отношенията между хората. Законът влезе в сила днес и всички материали, които не отговарят на изискванията, са премахнати от щандовете. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия