Начало на учебната година от 1 септември?

Днес в работната група за ваканциите ще бъде обсъден въпросът дали учебната година да не започва на 1 септември.  Ще дискутират експерти от образователното министерство, както и представители на  учениците, които протестират, че ваканци

2010-12-15 14:14:17
Начало на учебната година от 1 септември?
Днес в работната група за ваканциите ще бъде обсъден въпросът дали учебната година да не започва на 1 септември.  Ще дискутират експерти от образователното министерство, както и представители на  учениците, които протестират, че ваканцията им е намалена с един ден.

Министър Сергей Игнатов обяснява, че едно време учебната година е започвала на 1 септември /както е, впрочем,   навсякъде по света/, но датата е била променена от  правителството на земеделците, заради прибирането на реколтата. Според министъра, промяната на датата от 15 на 1 септември имало резон, защото климатичният ни пояс     прави възможно изместването на ваканциите.

Установено е, че германските ученици, например,  почиват по доста по-различен от нас начин, а европейските ваканции са по-къси от нашите.

Министър Игнатов е на мнение, че трябва да се притесняваме не за почивките, а за това, че българските ученици са под средното ниво по грамотност в ЕС.

Министърът е категоричен, че удължаване на зимната ваканция няма да има, защото България е държава, а не стан и се ръководи от определени правила, а ходенето на училище е едно от тях.

Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия