Тримата мускетари, не са 4, а 5 след намеса на TeenProblem

Феи, вещици и върколаци, български гайди и фолколорни танци, народни напеви, рими и буктрейлъри, вдъхновени от мистицизма на невъзможната любов между „лятното момиче и нейния вълк” – това бяха част от изненадите, подготвени в чест н

2010-12-12 19:20:17
Тримата мускетари, не са 4, а 5 след намеса на TeenProblem
Феи, вещици и върколаци, български гайди и фолколорни танци, народни напеви, рими и буктрейлъри, вдъхновени от мистицизма на невъзможната любов между „лятното момиче и нейния вълк” – това бяха част от изненадите, подготвени в чест на световноизвестната авторка Маги Стийвотър.

Карнавалът на магическите светове бе кулминационният момент във визитата на майсторката на ърбън
-фентъзи жанра. Събитието се състоя в клуб Ялта на 11.12.2010, водено от чаровния Владо Карамазов, чието златисто домино му придаваше загадъчен блясък. Десетки тийнейджъри се превърнаха в приказни герои, измежду които журито бе натоварено с нелеката задача да отличи най-оригиналния костюм. Въпреки трудността на това начинание, най-харесаното превъплъщение бе на „Малката вещица”, а Алекс Ненов – Проджект Мениджър на teenproblem.net - се спря на прелестната Мускетарка, на която връчи приза за „Най-атрактивен костюм”. Издателство „Кръгозор”,от своя страна, награди две талантливи тийнейджърки в категории  „Най-впечатляващо четиристишие” и „Буктрейлър”, вдъхновени от книгите на Маги.

Младата писателка бе удивена от неповторимото очарование на българския фолклор – народни песни, танци и гайди. Любопитен факт, който научихме за Маги е, че тя умее да свири на различни инструменти, между които и шотландска гайда. Ето защо, организаторите от Кръгозор нямаше как да не изпитат таланта на Маги  не с каква да е, а с автентична българска гайда. „Като за първи път, чудесно!” – това бе оценката на майстора – гайдар за първото й съприкосновение с традиционния инструмент.

България е единствената държава от Югоизточна Европа, която Маги включва като основен елемент от второто си европейско турне. Самата тя споделя, че е очарована от митологията, музиката и природата ни.

Посещението на автор от такава величина, както и многобройните почитатели на нейното творчество (трилогията „Тръпка”, „Копнеж” и „Завинаги”, както и поредицата за тъмните феи „Ридание” и „Балада”) доказват, не само че младите хора в България четат, но и че именно те диктуват световните тенденции в така интересния жанр за вампири, феи и ангели. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия