Маги Стийвотър пристигна в България! Хапна и баница :)

Виелицата, която изненада Европа след неестествено топлите за ноември дни, забави полета на американската авторка на бестселъра „Тръпка” Маги Стийвотър. Но не успя да засенчи чаровната усмивка на писателката. Под коледната елха в столични

2010-12-10 14:40:15
Маги Стийвотър пристигна в България! Хапна и баница :)
Виелицата, която изненада Европа след неестествено топлите за ноември дни, забави полета на американската авторка на бестселъра „Тръпка” Маги Стийвотър. Но не успя да засенчи чаровната усмивка на писателката. Под коледната елха в столичния хотел, в който е настанена Маги и съпругът й Ед, ги очакваше първата изненада – домашно приготвена баница със сирене.

С приветствие към България и чаровната забележка, че снегът я следва по петите навсякъде по време на турнето й в Европа, Маги Стийвотър приветства четящите българи в НДК. Точно в 11 часа създателката на трилогията за вълците от Мърси Фолс се появи в 8 зала на НДК и бе посрещната от ентусиазираните аплодисменти на 200 младежи.

Нейните домакини от ИК „Кръгозор” я посрещнаха с топла питка и шарена сол. Красива девойка в народна носия поздрави Маги за добре дошла. Последва импресия за България, която просълзи авторката. Момичетата и момчетата, които очакваха своята любима писателка я дариха с усмивки, аплодисменти и подаръци.

„Страхотно е, че съм при създателите на най-хубавата корица на моята книга „Тръпка”. И тук е моментът да кажа, че точно в България преди няколко часа завърших „Завинаги”!” Това признание на Маги Стийвотър развълнува искрено феновете на ърбън фентъзи романите. Те от своя страна не спряха да хитруват и да се опитват да научат повече информация за финала на „Тръпка” и „Копнеж”. Въпросите бяха задавани на английски език от самите тийнейджъри, което не остана незабелязано от авторката. За своя искрен интерес всички получиха специално изработени за случая значки.

Утре в София ще се проведе Карнавалът на магическите светове. Маскарадът е в чест на гостуването на американската писателка. Събитието в клуб Ялта ще срещне магическия свят на българския фолклор и този на ърбън фентъзи романите. С маска или костюм всеки с покана ще може да се забавлява с Маги Стийвотър, да се наслаждава на Владо Карамазов като водещ и да спечели награди. Изненадите започват точно в 15.30 ч. в клуб Ялта на 11 декември (събота). Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия