Какво прави хората щастливи?

Група учени от Австрия, Германия и Холандия е установила, че щастието не е стечение на обстоятелствата.  Специалистите  са на мнение,  че умението човек да се чувства удовлетворен от живота зависи от конкретни параметри. Щастли

2010-12-08 21:53:48
Какво прави хората щастливи?
Група учени от Австрия, Германия и Холандия е установила, че щастието не е стечение на обстоятелствата.  Специалистите  са на мнение,  че умението човек да се чувства удовлетворен от живота зависи от конкретни параметри.

Щастлив може да бъде всеки. Важно значение, обаче, има  уравновесеността. Емоционалните изблици не помагат с нищо и предизвикват конфликти и неудовлетвореност. Емоционалната стабилност пък позволява на хората да живеят в хармония със себе си.

На второ място учените поставят жизнените приоритети. Хората, за които  най-важни  са кариерата и парите, трудно могат да се почувстват напълно щастливи.

Следват съотношението между труд и почивка. Експертите подчертават, че работата е нужна  на хората не само са осигуряване на доходи, но и за психологически комфорт.

Любопитно е, че на удовлетвореността влияе и теглото на човека. Слабите мъже страдат от недостига на килограми. Пълничките жени обаче, се чувстват много по-щастливи от слабите.  
Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия