Книга се продаде за 6 милиона паунда

Рядко издание на книга на име "Магии и Не Толкова" се продаде за 6 милиона паунда на търг в Лондон. Копието е намерено от собственик на нова къща. Докато разчиствал тавана, той открил много книги и подобни неща, които решил да не изхвърл

2010-12-08 19:23:53
Книга се продаде за 6 милиона паунда
Рядко издание на книга на име "Магии и Не Толкова" се продаде за 6 милиона паунда на търг в Лондон.

Копието е намерено от собственик на нова къща. Докато разчиствал тавана, той открил много книги и подобни неща, които решил да не изхвърля за момента. Негов познат е бил наясно с литература и творби, и като видял книгата започнал да заеква.

Това е документална книга свързана с употребата на различни химикали за различни цели, предимно опиати. Друга информация, която има в нея, са имена на известни личности, които са били доста близки с неподходящи лица.

На тавана на Маркол Хески е имало още доста ценни предмети. Той е дал на търг снимка правена по времето на първия фото апарат. Предполага се, че снимката е от далечната 1820 година, само 7 години след появата на първата снимка заснета през 1813 година от Джоузеп Нипци, учен вманиачен в идеята за фотографията.

Купувачът на книгата е останал анонимен, но очевидно е искал много да я закупи, защото е наддал с цели 500 000 паунда над последната предложена сума. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия