Феромоните не съществуват

Феромоните, за които отдавна се счита, че са в основата на привличането между хората, не съществуват. Това сочат резултатите от последни проучвания. Идеята, че съществуват мистериозни химикали, които са ключът към привличането на представителите

2010-12-07 23:00:44
Феромоните не съществуват
Феромоните, за които отдавна се счита, че са в основата на привличането между хората, не съществуват. Това сочат резултатите от последни проучвания.

Идеята, че съществуват мистериозни химикали, които са ключът към привличането на представителите на противоположния пол, датира от преди повече от 50 години. Сега екип учени от Университета по медицина в американския щат Пенсилвания обаче доказа, че феромони не съществуват.

След многобройни изследвания учените стигнали до заключението, че бозайниците, за разлика от насекомите, не отделят химически вещества, които по някакъв начин могат да въздействат на другите представители на вида.

„Целият този мит за феромоните всъщност е създаден от производителите на парфюми, които се опитват да убедят хората, че могат да накарат някого да се влюби в тях, използвайки аромат, съдържащ подобни химикали. Това обаче не е вярно. Все едно да кажем, че избираме партньора си според цвета на дрехите му. Това просто не е причината, поради която хората се влюбват един в друг”, заяви ръководителят на изследването.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия