Шанхайските ученици са най-умните в света

Според резултатите от тригодишно проучване на организацията за икономическо сътрудничество и развитие “PISA” учениците в Шанхай са най-умните в света. В изследването са взети под внимание способностите на тийнейджърите в областта н

2010-12-07 19:59:23
Шанхайските ученици са най-умните в света
Според резултатите от тригодишно проучване на организацията за икономическо сътрудничество и развитие “PISA” учениците в Шанхай са най-умните в света.

В изследването са взети под внимание способностите на тийнейджърите в областта на математиката, литературата и другите науки, изучавани в училище. За целта в проучването са участвали 400 000 ученици на 15-годишна възраст от 65-те най-развити държави в икономически план.

Повече от 25% от младежите в Шанхай имат широки познания в областта на математиката и са способни да решават сложни математически проблеми, с които голяма част от връстниците им по света не могат да се справят. Тийнейджърите в най-големия китайски град се справят по-добре и с литературата и другите науки, изучавани в училище.

Това се дължи главно на добре развитата образователна система, активната политика, насочена срещу социалното неравенство, и подборът на учители, който позволява в учебните заведения да преподават само добре подготвени кадри.

Според резултатите от проучването държавите, предлагащи най-добро образование на територията на Европа, са Белгия, Естония, Исландия, Норвегия, Полша, Холандия и Швейцария.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия