Безплатни магистратури за инженери в Холандия

Инженери  могат да учат за  магистърска степен без пари в Холандия. Там, по принцип,  не се отпускат пълни стипендии, но се правят изключения, когато става дума за  специалности от стратегическо значение. Например,  в

2010-12-06 23:46:09
Безплатни магистратури за инженери в Холандия
Инженери  могат да учат за  магистърска степен без пари в Холандия. Там, по принцип,  не се отпускат пълни стипендии, но се правят изключения, когато става дума за  специалности от стратегическо значение.

Например,  в университета Вагенинген, и по-точно,  в специалността водни технологии, може да се получи стипендия от 18 000 евро за двете години на обучението.  Тази сума покрива, както таксите за двете години, така и разходите по настаняването, храната,  учебниците и дори  остават пари за  джобни.

На студентите магистри се дава възможност да участват в различни стажове и  практики  и да решават съвсем реални водни проблеми. А след дипломирането, те се назначават на работа.

Напоследък все повече студенти избират именно Холандия като образователна дестинация, особено що се отнася до магистратурите.  Там има два вида висше образование - висше професионално и университетско. Университетите от  втория вид подготвят студентите за самостоятелна кариера и научно-изследователска работа. Докато първите са практично ориентирани  и обучават за конкретни професии.

В Холандия има 14 финансирани от държавата университети, като три от тях са специализирани в областта на инженерните науки. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия